Gyerekkori emlékek: fajátékok a Lidl-től karácsonyra

Budapest, 2018. november 16.

- A Lidl felelős vállalatként évek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a karácsonyfa alá hosszú élettartammal és fenntartható erdőgazdálkodásból származó fából készült játékokat kínáljon vásárlóinak. Az FSC és TÜV tanúsítvánnyal rendelkező fából készült játékok többek között a gyerekek finommotorikus készségek és a logikus gondolkodás fejlesztéséhez járulnak hozzá. Az áruházlánc még szélesebb fából készült termékkínálatot vonultat fel, így például járművek, konyhai kiegészítők, motorikus játékok várják a vásárlókat a Lidl-től már megszokott kedvező árakon.

A karácsony közkedvelt szokásokon és hagyományokon nyugszik, ezt példázzák a klasszikus fából készült játékok is. A fából készült játékok mérettől függetlenül kitűnő ajándékok, hiszen ezek felelnek meg leginkább a gyermekek igényeinek. A Lidl kínálatában idén karácsonykor olyan fajátékokat találhatnak a vásárlók, melyek fenntartható és felelős erdőgazdálkodásból származnak, robusztusak, támogatják a gyermekek érzékszerveinek fejlődését, és leginkább megfelelnek a gyermekek fejlődési ütemének fejlesztéséhez. A játékok ezen felül a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelelnek: kizárólag ártalmatlan és szennyezőanyag-mentes anyagokból készülnek. A játékok fő alkotóeleme az FSC tanúsítvánnyal rendelkező fa, mely minősítés garantálja, hogy az adott termék olyan erdőgazdaságból származik, ahol a kitermelés és az erdő újratelepítése során figyelembe veszik a biodiverzitást és az ökológiai egyensúly fenntartását. A színes fajátékok csak oldószermentes és vízalapú festékekkel készültek, így a szülők is megnyugodhatnak, ha a kisgyermekek néha szájukba veszik a játékokat.

A járművek világa ösztönzik a gyermekek fantáziáját

A gyermekek számára nem csak az érzés és a robusztusság teszik vonzóvá a fából készült játékokat, hanem megmozgatnak minden érzékszervet, elősegítik a motorikus készségek fejlődését, a logikai gondolkodást és a kreativitást. A fából készült vasutak például elkalauzolják a gyerekeket a fantázia világába, miközben a mindennapi életben megélt élményeiket újraélhetik. A mágneses kocsik, a hidak, a közlekedési lámpák és a sínek – mind olyan elemek, melyeket minden alakalommal más formában, változatosan össze lehet kapcsolni. A legfiatalabbak biztonságosan és játékosan fedezhetik fel a fából készült konyhai eszközöket és élelmiszereket, használatuk révén pedig megismerkedhetnek a főzés fortélyaival, az ételkészítés folyamatával.

TÜV Rheinland-tanúsítvány

Akár vasút, akár babaház vagy játékkonyha – hosszú élettartamuknak köszönhetően a fajátékok több generáción keresztül gyönyörű emlékekről és csillogó gyermeki tekintetekről gondoskodnak karácsonykor. A Lidl karácsonyi kínálatában megtalálható fából készült játékai a TÜV Rheinland biztonsági tesztelés által ellenőrzött, a megfelelő TÜV Rheinland GS logóval vagy tanúsítvánnyal ellátott bevizsgált játékok. Ezenkívül a fából készült játékokat fair trade kereskedelmi feltételek mellett gyártják: az amfori BSCI globálisan elismert kezdeményezés, amely vállalja, hogy szállítási lánca mentén elősegíti a munkakörülmények javítását, és olyan szervezeti felépítések kialakítását, amelyek a termelés során a szociális normák betartását szolgálják.

Tőzsér Judit

Vállalati kommunikációs vezető

E-Mail: sajto@lidl.hu

 

Mindne jog fenntartva! 2003 Jász Napló