APEH-ellenőrnek adta ki magát, de lebukott

APEH-ellenőrnek adta ki magát, de lebukott

Elfogták azt a férfit, aki magát APEH-dolgozónak kiadva könnyűfém felniket foglalt le Mátraszelén, sőt egy újabb látogatása során még egyezkedni is próbált a sértettel - mondta sajtótájékoztatón a salgótarjáni kapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Egy idős, könnyűfém felnikkel kereskedő mátraszelei férfi jelentette be augusztus 26-án, hogy lakásán két férfi jelent meg, egyik APEH-ellenőrnek, a másik rendőrnek adta ki magát, és egyikük oldalán fegyvert is látott. Közölték a sértettel, hogy szabálytalanul értékesített felnit, ezért eljárást foganatosítanak ellene, és lefoglaltak tőle 14 felnit mintegy 110 ezer forint értékben. Két nappal később a két férfi visszatért. Akkor arra hivatkoztak, hogy az ügy már a megyei főkapitányságra került, de ők "le tudják ezt rendezni", csak egyezzenek meg a részletekben.
A mátraszelei férfi ekkor már telefonon próbálta ellenőrizni látogatói kilétét, mire azok elmenekültek. A személyleírás alapján egyiküket, az "APEH-ellenőrt" elfogták, a büntetlen előéletű 58 éves férfit lakásáról állította elő a bevetési alosztály. Az osztályvezető elmondta: a férfinál két APEH-igazolvány másolatát, gáz-riasztófegyvert és viperát foglaltak le. A bűncselekmény elkövetését a rendelkezésre álló bizonyítékok ellenére is tagadja - tette hozzá.

Mindne jog fenntartva! 2003 Jász Napló