Adventi nyitány

Abigél édesanyja:

Adventi nyitány
 
Egyszer volt, hol nem volt egy kislány, már a neve is mesebeli, Utasi Abigél Kincső, aki nagyon szeret olvasni, és Ő maga is 7-8 éves kora óta szívesen ír verseket, meséket. A Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola 4. b osztályos tanulója, osztályfőnöke, Molnár Ágnes. Édesanyaként beküldtem meséjét a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) által kiírt pályázatra. Abigél meséjének a Rémségek erdeje címet adta. A pályázatra szülők és gyerekek is pályázhattak. Összesen 167 mese érkezett, a zsűri lelkendezett, amikor meglátta, a népes mesebirodalmat.
 
Gyerekek versengtek felnőttekkel, felnőttek versengtek gyermekekkel, természetesen mesés kalandokkal. A Boldizsár Ildikó (szerkesztő, mesekutató, író, kritikus, esszéista, etnográfus, meseterapeuta; a Metamorphoses Meseterápiás Módszer megalkotója) nevével fémjelzett zsűri sokat töprengett. Az 1. és 2. díjat két Édesapa vehette át. És lássanak csodát, a 3. díjat lányunk, a 9 éves (decemberben már 10 éves :-)) Abigél nyerte.
 
A díjátadót a Sapienta Szerzetesi és Hittudmányi Főiskolán rendezték meg 2017. november 22. napján 10. órakor. Abigélt édesapja, mamája és én kísértem el a díjátadó ünnepségre. Abigélnek a torkában dobogott a szíve, de várakozás és öröm sugárzott arcáról. A megjelenteket Kardosné Gyurkó Katalin a NOE elnöke, Dr. Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár és Dr. Jelenits István piarista szerzetes, teológus, író, magyar és hittan szakos tanár köszöntötte. Megtiszteltetés volt Jelenits István szerzetes szavait hallgatni, a szeretetről, a családról, a türelemről, az életről. A díjazottak meséit, Weil Róbert, a Madách Színház színművésze olvasta fel. Az előadások közben a Málna Duó megható és virtuóz produkcióit hallhattuk.
 
Szeretett Szülővárosunkat, Jászberényt, Abigél meséje révén ismét megemlítik a Kossuth Rádióban, a Katolikus Rádióban és egy TV csatornán is. Az Abigéllel készült riportokat, a Kossuth Rádió és Katolikus Rádió honlapján is meghallgathatják.
 
Abigél boldogsága, öröme, a családi szeretetteljes együttlét, Jelenits István szerzetes lélekbe látó és lélekemelő szavai, számomra a valódi adventi, karácsonyi áldást hozták el. Köszönöm. Büszke vagyok Rád Abigél! Írj kedved szerint, szívesen olvasom képzeleted szárnyalását. Kívánom, hogy legyen szeretetben, élményben gazdag a gyermekkorod. Ne feledd, tiszta szívemből szeretlek!
 
Aki nem hiszi, járjon utána! :-)
                                                                        
Jászberény, 2017. november 22.
Mindne jog fenntartva! 2003 Jász Napló