Paprikás Csirke főtt az Iskola tetején

Paprikás Csirke főtt az Iskola tetején
- Az Extrém Szakács 13. főzése is sikeres volt Magyarország „legextrémebb szakácsa”, Turóczi Gábor ezúttal Jászberénybe látogatott, ahol Paprikás Csirkét főzött a SZIE Gyakorló Általános Iskola tetején, másrészt a "Tak Mozsno Extrém Szakács Jászság" csapattal részt vett a Beer Team és a 3 TUSA TSE által szervezett III. Jászsági Tájékozódási Ralin is.
A 13. Paprikás Csirke remekül sikerült, és a csapat is sikeresen teljesítette a mintegy 250 km-es távot a Jászságon belül egy 11 éves Ford Focus kombival.
Az Extrém Szakács kiemelkedő eseménynek tartja a környék kulturális és épített értékeit bemutató III. Jászsági Tájékozódási Ralit, ahol több mint negyven csapat indított autót 2WD és 4WD kategóriában.
A versenyt a Jászberényi Tűzoltóság csapata nyerte.
Folytatódik a gasztronómiai kultúrmisszió A hétéves Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület által elindított (ma már önálló) „Extrém Szakács” projekt a magyar konyhát és kultúrát hivatott népszerűsíteni külföldön és itthon.
Főtt már Paprikás Csirke az Északi-sarkon, a Góbi-sivatagban, egy tankon, egy levegőben lógó étteremben, de a Lánchíd pillérének tetején is.
Turóczi Gábor, az Extrém Szakács (egyben a Lucullus BT elnöke) szerint „sokkolóan rossz az, hogy Magyarország gasztronómiai értékei külföldön szinte nem ismertek, ezért nekünk is sokkolnunk kell, ha szeretnénk ezen változtatni.
A „nem saját közegében főtt étel”, esetünkben a magyarságot tökéletesen kifejező Paprikás Csirke erre tökéletesen megfelel – és ha jó az időzítés, akkor a monacói hercegtől, mongol politikusokon és örmény újságírókon át az egyszerű karib-tengeri halászemberig bárki megkóstolhatja azt”.
Extrém Szakács projekt
További információ: http://extremszakacs.blog.hu és www.beerteam.hu
További fotók: http://indafoto.hu/lucullus és http://indafoto.hu/hanuman
Telefon: +3620 240-8530

Mindne jog fenntartva! 2003 Jász Napló