Jászberény mesében is jeleskedik :-)

 
Az alma nem esett messze a fájától…
 
Anya és lánya egymástól függetlenül mesét írtak, a meseíró pályázaton sikeresen szerepeltek és egy mesekönyvbe kerültek, amelyet megtalálhatnak hamarosan a könyvesboltokban.
 
Utasi Hajnalka és Utasi Abigél Kincső (a jászberényi Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola 2. b osztályos tanulója) az Én mesekönyvem elnevezésű pályázaton vettek részt 1-1 meséjükkel, ahol a szakmai zsűri beválogatta mindkettőjük meséjét a nyár folyamán megjelenő mesekönyvbe. Ritka és különleges adomány, hogy anya és 8 éves lánya azonos művészeti ágban, egy könyvben szerepelnek.
 
Az én mesémet adom neked egy irodalmi és mesepedagógiai tehetséggondozó program, amely 2014-ben indult a Ráth Lépcső Tudásközpont és a HtsArt Nyomda és Kiadó támogatásával. A Mesém – családot, magyar nyelvet, hazát és emberi kapcsolatokat erősítő – pedagógiai gyakorlatot átadó program, amely egy kulturális kapocs gyermek és felnőtt között, határon innen és túl. A mesék összekapcsolnak embereket Los Angelestől, Brazilián át Csíksomlyóig. 
 
Utasi Abigél Kincső a pályázat 6-9 éves korosztályában, Az angyal című meséje, míg édesanyja, Utasi Hajnalka, felnőtt kategóriában, A Piribirikről című meséje került beválogatásra a megjelenésre váró mesekönyvbe.
 
Anya és lánya meséket is írnak, de ez az első pályázati próbálkozásuk, ami máris meghozta az eredményt. Úgy érzem, lesz folytatása is…
Mindne jog fenntartva! 2003 Jász Napló