Illusztrálj verset!

A költőnő, aki művészeket ihletett meg

 

Amennyiben szereted a költészetet, és tudsz rajzolni, festeni, faragni, fotózni vagy metszetet, filmet készíteni, várjuk jelentkezésedet!

 

 

Kedves fiatalok!

 

Hagyományaihoz híven a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria idén is meghirdeti regionális költészet napi képzőművészeti pályázat, amelyre a 120 éve született és 80 éve elhunyt Boncza Berta (Csinszka) Csucsai kert című verse második szakaszának illusztrálásával nevezhetnek be a 7–13. osztályos tanulók. Technikai és méretbeli megkötés nincs, de elvárjuk, hogy a benyújtott pályaművek kiállítható állapotban legyenek.

 

Felhívjuk szíves figyelmeteket, hogy a pályázaton való részvétel jelszavas. A választott „művésznevet” életkorotok megjelölésével, email-címetek kíséretében a művek kevésbé látható oldalára írjátok fel; videó esetén az adatokat a képsor végére illesszétek be.

 

Alkotásaitokat 2014. április 3-ig adhatjátok le a Hamza Múzeumban (5100 Jászberény, Gyöngyösi út 7., Pf. 76.) személyesen vagy postai kézbesítéssel. A legjobb munkákból tárlatot rendezünk a múzeum felújított, átrendezett időszakos kiállítótermében 2014. április 11. és május 11. között.

Az ünnepélyes megnyitóra minden pályázót (és felkészítőt) szeretettel várunk a Magyar Költészet Napján, 2014. április 11-én (péntek) délután 3 órára. Ekkor nyújtjuk majd át a fődíjat is, azt a vándorserleget, amelyet a nyertes diák iskolája őrizhet egy esztendeig, és amelynek mását a győztes viheti majd haza.

 

Az esetleges változásokról a közgyűjtemény honlapján (www.hamzamuzeum.hu), illetve facebook-oldalán (facebook.com/hamzamuzeum) értesítjük az érintetteket. Ugyanezeken a tartalmi felületeken a Csucsai kert című költemény részlete is megtalálható.

 

Mindne jog fenntartva! 2003 Jász Napló