Kitavaszodott a Szegedi Tudományegyetemen

Évről évre egyre vastagabb műsorfüzettel, vagyis egyre színesebb programkínálattal jelentkezik az Egyetemi Tavasz. Egy hónap alatt mintegy hetven helyszínen 250 tudományos, ismeretterjesztő, kulturális, sport- és szórakoztató program várja az érdeklődőket Szeged számos helyszínén. Szabó Gábor rektor kiemelte, a programsorozat az elmúlt tíz évben láthatóan felpezsdítette az egyetemi kulturális életet.

A csütörtöki hivatalos megnyitón nem csupán a tavaszi programkavalkádot vezették fel, hanem az egyetem korábban kiírt művészeti pályázataira érkezett nyertes alkotásokat is díjazták.

Európaiság, magyarság címmel hirdetett verspályázatot az SZTE Médiacentruma, valamint a Tiszatáj Online irodalmi folyóirat. A munkák a 125 éve született Sík Sándor emléke előtt tisztelegnek. Az első helyet Beck Tamás verse nyerte el, a másodikat Utasi Hajnalka, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Garaczi Zoltán állhatott.

A Kulturális Iroda A tér, ahol élek címet viselő novellapályázatán, a Szilasi László vezette zsűri értékelése alapján Vincze Szilvia a harmadik, Erdélyi Réka a második, Balogh Gyula pedig az első helyezést nyerte el.

Mindne jog fenntartva! 2003 Jász Napló